53
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- αλάτι 1 τσιμπ
- κρόκοι 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 1 κσ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 300 ml
- μπέϊκον 200 γρ
- γραβιέρα 200 γρ
- μοσχοκάρυδο -
- πιπέρι -
- αλάτι 0.5 κγ
Η quiche Lorraine, σερβιρεται ως ορεκτικο, με συνοδεια πρασινης σαλατας. Εμεις θα δοκιμασουμε την quiche Vosgienne (για να ειμαστε ακριβεις και να μην μας θυμωσει το SNDPAQL!), φτιαγμενη με βαση απο pâte brisée και γεμιση απο αυγα, κρεμα γαλακτος, μπεϊκον και τυρι gruyère (γαλλικη γραβιερα), καθως στην Ελλαδα, αυτη εχει καθιερωθει να θεωρειται ως quiche Lorraine, αλλα και γιατι κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι πιο νοστιμη! ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com