63
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 50 γρ
- αλάτι 0.25 κγ
- φρέσκο βούτυρο 150 γρ
- πουρές κολοκύθας 500 γρ
- βούτυρο 2 κσ
- φρυγανιά 3 κσ
- ζάχαρη 100 γρ
- κανέλα 1.5 κγ
- αμύγδαλα 150 γρ
- ασπράδι 1 τμχ
- φιλέ αμυγδάλου 2 κσ
Η κίτρινη κολοκύθα είναι το απόλυτα φθινοπωρινό κηπευτικό, έχει λίγες θερμίδες και την κατατάσσουμε στα υγιεινά τρόφιμα, αφού είναι πλούσια σε πολύτιμες βιταμίνες (A, C), μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο) και άλλα θρεπτικά συστατικά, είτε αναφερόμαστε στη σάρκα της, είτε στους σπόρους της.
Το έντονο πορτοκαλί χρώμα της οφείλεται στην υψηλή ποσότητα καροτενοειδών που περιέχει, που βοηθούν μεταξύ άλλων στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, καρδιαγγειακών νοσημάτων και τον σχηματισμό καταρράκτη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για άλλους ακόμη, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αναλυτικά, καλό είναι να τη βάλουμε όσο πιο συχνά μπορούμε στο τραπέζι μας.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com