Τάρτα με πράσα, μπλε τυρί και ολίγον αχλάδι

Καταχωρήθηκε στις 08/12/12

3 Ψήφοι Ψήφισε

Υλικά Για τη ζύμη (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού) 400 γρ. αλεύρι λευκό 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 30 ml νερό, παγωμένο Για τη γέμιση το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 κιλό πράσα, σε λεπτές ροδέλες 50 ml ελαιόλαδο 100 ml λευκό, ξηρό κρασί 3 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή μυρώνια, τα αντικαθιστούμε με 1 ματσάκι άνηθο και 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι) 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 200 γρ. μπλε τυρί 80 γρ. κουκουνάρια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για γαρνίρισμα 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)...

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.gastronomos.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!