159
Υλικά
- αλεύρι 250 γρ
- αυγά 1 τμχ
- φρέσκο βούτυρο 125 γρ
- αλάτι 1 κγ
- σπανάκι 400 γρ
- καπνιστός σολομός 200 γρ
- γκούντα 1.5 φλ
- κασέρι 1.5 φλ
- κεφαλοτύρι 1.5 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- άνηθος 4 κσ
- αυγά 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 50 ml
- ελαιόλαδο 4 κσ
Υλικά συνταγής
για την τάρτα
250γρ. αλεύρι
1 αυγό
125γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
για τη γέμιση
400γρ. σπανάκι (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα)
200γρ. σολομός καπνιστός κομμένος σε λωρίδες
1½ φλιτζ. τριμμένα τυριά μιξ (γκούντα, κασέρι, κεφαλοτύρι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 αυγό
50ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διάβασε τη συνταγή στο www.cooklos.gr