73
Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί ν' αντισταθεί εύκολα στην μυρωδιά του ψημένου τυριού. Να περπατάς ας πούμε σ' ένα δρόμο και να υπάρχει κοντά μαγαζί που ψήνει βουτυράτες τυρόπιτες τύπου κουρού και να λες μα καλά που είναι; Από που έρχεται αυτή η μυρωδιά;
Να ακολουθείς την όσφρηση σου, σαν το λαγωνικό, για να καταλύξεις δηλαδή στο ποθούμενο!
Να ακολουθείς την όσφρηση σου, σαν το λαγωνικό, για να καταλύξεις δηλαδή στο ποθούμενο!
Το πάθαινα συχνά αυτό, όταν κοντά σε μια από τις εταιρίες που έχω εργαστεί, ήταν το εργαστήριο της "Πνύκα" του γνωστού φούρνου με το εξαιρετικό ψωμί, αλλά και τις τυρόπιτες που και "νεκρούς ανασταίνουν" όπως έλεγε χαρακτηριστικά μια συνάδελφος!
Επιμένω λοιπόν, πως η μυρωδιά του τυριού που ψήνεται καθώς και του φύλλου που το τυλίγει έχει ιδιαίτερο βάρος, ειδικά αν γίνεται για να καλύψει τις ανάγκες ενός πιο χαλαρού πρωινού, όπως είναι αυτά του Σαββάτου ή της Κυριακής.
Τυρόπιτες πρωινές με τρία τυριά
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com