by admin

Ζαγορίσια κοτόπιτα – εστιατόριο Στα Ριζά, στην Ελάτη Ζαγορίου

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Η καλύτερη κοτόπιτα που έφαγα ποτέ! ...Το φύλλο ήταν τριφτό, λεπτό, διάφανο, νόστιμο και συνόδευε μια ζουμερή γέμιση από ψαχνό κοτόπουλου και κρεμμύδια. Τέλεια ψημένη, τραγανή εξωτερικά και ζουμερή εσωτερικά. Πήρα το μπλοκάκι μου και πήγα στην κουζίνα. Το πρώτο πράγμα που ξεκαθαρίσαμε είναι πως αυτή είναι η ζαγορίσια κοτόπιτα, στην οποία βάζουν ψημένο φύλλο για να ρουφήξει τα υγρά της γέμισης. Στην γιαννιώτικη κοτόπιτα, βάζουν ρύζι. Στα Ζαγοροχώρια, τα κομμάτια από τα φύλλα που περισσεύουν όταν ανοίγουν πίτα, τα ψήνουν και τα φυλάνε στο βάζο. Έτσι όταν ανοίξουν ξανά πίτα έχουν τρίμματα για να προσθέσουν στη γέμιση...
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: κοτόπιτα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.tastefull.gr