195
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα/ες
- αμύγδαλα 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αυγά 5 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- σπορέλαιο 0.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1.5 κούπα/ες
- γαρύφαλλο 7 τμχ
Έμαθα λοιπόν ότι στην Κεφαλλονιά εκτός πολλών άλλων φτιάχνουν και μια αμυγδαλόπιτα μία πίτα με αμύγδαλο που την φτιάχνουν πάνω κάτω και σε άλλους τόπους (όχι μόνο Ελληνικούς) με άλλες ονομασίες.Να πω πως η αμυγδαλόπιτα αυτή δεν είναι η γνήσια παραδοσιακή που θέλει 10 αυγά και καθόλου λιπαρή ουσία...
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com