66
Υλικά
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- γιαούρτι αγελαδινό 220 γρ
- σπορέλαιο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 12 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- εσάνς πικραμύγδαλου 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- αμύγδαλα 160 γρ
- ανθόμελο 2 κσ
Μια πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα, αφράτη και ζουμερή, σκεπασμένη με υπέροχη καραμελλωμένη κρούστα!
Η συνταγή είναι απο την σύγχρονη τουρκική κουζίνα και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδύκτιο σε δίαφορες παραλλαγές. Μπορείτε να την σερβίρετε όπως είναι ή να την γεμίσετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια.
Η συνταγή είναι απο την σύγχρονη τουρκική κουζίνα και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδύκτιο σε δίαφορες παραλλαγές. Μπορείτε να την σερβίρετε όπως είναι ή να την γεμίσετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com