136
Υλικά
- καρύδια 300 γρ
- γαλέτα 240 γρ
- φρυγανιά 240 γρ
- ζάχαρη 480 γρ
- αυγά 12 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 φακ
- γάλα φρέσκο 270 γρ
- μαγειρικό λίπος 210 γρ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 0.5 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βανίλια 2 τμχ
- κουβερτούρα 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 130 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- ζάχαρη 4 ποτ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Τι γίνεται αν φτιάξουμε μια παραδοσιακή καρυδόπιτα και τη σκεπάσουμε με γλάσο σοκολάτας; Ένα εξαιρετικό, πολύ εμφανίσιμο γλυκό, με γεύση που εντυπωσιάζει.
Γίνεται τόσο ωραίο, που ακόμα και η γιαγιά μου που δεν ήταν πολύ των αλλαγών, έτσι το έφτιαχνε στις γιορτές, τα τελευταία χρόνια.
Γίνεται τόσο ωραίο, που ακόμα και η γιαγιά μου που δεν ήταν πολύ των αλλαγών, έτσι το έφτιαχνε στις γιορτές, τα τελευταία χρόνια.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com