129
Υλικά
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 0.2 φλ
- φρυγανιά 1 φλ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 1 φλ
- γάλα 2 φλ
- καρύδια 2 φλ
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- νερό 2 φλ
- ζάχαρη 2 φλ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- γάλα 3.25 φλ
- κορν φλάουρ 3 κσ
- μαστίχα Χίου 3 τμχ
- βούτυρο 1 κσ
Πολύ νόστιμο γλυκό για κάθε εποχή του χρόνου. Ο δε συνδιασμός της κανέλλας με το καρύδι και τη μαστίχα στην κρέμα δένει τόσο αρμονικά που την κάνει μια μοναδική καρυδόπιτα. Επειδή οι καρυδόπιτες συνήθως περιέχουν μεγάλη ποσότητα αυγών, έχω προσαρμόσει την αρχική συνταγή καταφέροντας να μειώσω την ποσότητα τους σε μόνο δύο αυγά και αναπληρώνοντας τα υγρά της συνταγής με γάλα και χυμό πορτοκάλι.
Διάβασε τη συνταγή στο delicieuses.forumgreek.com