63
ΥΛΙΚΑ500γρ. αλεύρι γοχ1 φακελάκι baking powder1 πακέτο μαργαρίνη ή 250 γρ βούτυρο*1 βανίλια1 κούπα ζάχαρη άχνη1 αυγόελάχιστο αλάτι1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτοΒούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια6 κ. σ. Μαρμελάδα ΦράουλαΦρέσκες φράουλες τεμαχισμένεςΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩΣτο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη (* ή βούτυρο) κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά.Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.Χωρ
Διάβασε τη συνταγή στο oinomagirion.blogspot.com