by admin

πίτα των βασιλιάδων για μια μέρα: γκαλέτ ντε ρουά

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ζήτω ο βασιλιάς! Μια βασιλόπιτα που οι Γάλλοι κόβουν την ημέρα των Θεοφανείων και τρώνε μέχρι και τον Φεβρουάριο, δεν θυμίζει καμία εκδοχή ελληνικής. Το όνομά της, galette des rois, έρχεται από τα ρωμαϊκά χρόνια και έχει τη δική της ιστορία. Γλυκιά κρέμα αμυγδάλου μέσα σε δύο τραγανά φύλλα σφολιάτας κι ένα μικρό μυστικό που ανακυρήσσει τον βασιλιά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com
Κατηγορία: Πίτες-Τάρτες
Περισσότερες συνταγές: galette, κρέμα αμυγδάλου, σφολιατόπιτα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.pandespani.com