81
Υλικά
- σφολιάτα 1 πκτ
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αμύγδαλα 150 γρ
- κονιάκ 2 κσ
- αμαρέτο 2 κσ
- εσάνς αμυγδάλου 3 σταγ
- φασόλια γίγαντες 2 τμχ
Ζήτω ο βασιλιάς! Μια βασιλόπιτα που οι Γάλλοι κόβουν την ημέρα των Θεοφανείων και τρώνε μέχρι και τον Φεβρουάριο, δεν θυμίζει καμία εκδοχή ελληνικής. Το όνομά της, galette des rois, έρχεται από τα ρωμαϊκά χρόνια και έχει τη δική της ιστορία. Γλυκιά κρέμα αμυγδάλου μέσα σε δύο τραγανά φύλλα σφολιάτας κι ένα μικρό μυστικό που ανακυρήσσει τον βασιλιά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com