261
Υλικά
- ηλιέλαιο 1 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- φαρίνα 300 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- λεμόνι 2 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 1 φλ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- ζάχαρη 1 ποτ
- λεμόνι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- ζάχαρη άχνη 1 φλ
- κακάο 1 κγ
- στιγμιαίος καφές 0.5 κγ
- ηλιέλαιο 3 κγ
- λικέρ 2 κγ
- κονιάκ 2 κγ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο1 φλ. τσ. ζάχαρη300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ. γλ. σόδα μαγειρικήςτο ξύσμα 2 πορτοκαλιών και ενός λεμονιού1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού1/2 κ. γλ. κοφτό κανέλα1/4 κ. γλ. κοφτό γαρύφαλλο τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη1 1/2 ποτήρι του νερού νερό1 φλούδα λεμονιού1 ξυλάκι κανέλας
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη1 κ. γλ. κακάο σκόνη1/2 κ. γλ. κοφτό στιγμιαίος καφές 3 κ. γλ. ηλιέλαιο4 ή 5 κ. γλ. ζεστό νερό2 κ. γλ. κονιάκ ή λικέρ (όποιο θέλουμε)
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr