191
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 5 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι αμυγδάλου 150 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ
- σιρόπι βύσσινο 350 γρ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΝΤΖΙΠΑΝ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑΥπέροχη τάρτα με πλούσια κρέμα φραντζιπάν (με αμύγδαλα και βούτυρο) και κομπόστα βύσσινο!Τα γλυκόξινα βύσσινα "σπάνε" την γλυκύτητα της κρέμας, που η μαλακή υφή της κάνει ωραία αντίθεση με την τραγανή ζύμη και τα ψημένα αμύγδαλα.Μπορείτε να την απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας, και ακόμη να την σερβίρετε ως επιδόρπιο μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλια!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com