77
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- αυγά 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κρέμα 250 γρ
- μασκαρπόνε 125 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- αυγά 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- μαρμελάδα 250 γρ
- φιλέ αμυγδάλου 2 κσ
.Η πιό απλή τάρτα βέβαια είναι η πάστα φλώρα, την οποία , κατά γενική ομολογία, την έχω εξελίξει ...Αυτή την φορά όμως ήθελα η τάρτα μου να έχει και κρέμα, και τι πιό απλό από το να φτιάξω μία κρέμα με τα γαλακτοκομικά προϊοντα που χρησιμοποιούν κατ' εξοχή στα γλυκά τους οι ιταλοί, δηλαδή την ρικόττα και το μασκαρπόνε?Η βάση της τάρτας είναι η λεγόμενη frolla montata, πολύ μαλακιά τριφτή ζύμη, που την χειριζόμαστε με το κορνέ, γιατί δεν μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο. Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε και μπισκότα με την μπισκοτομηχανή...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com