105
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ
- βούτυρο αγελάδος 75 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- ζάχαρη 80 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 125 γρ
- γάλα φρέσκο 500 ml
- ρικότα 250 γρ
- ζάχαρη 190 γρ
- vinsanto 50 ml
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η "τουρτα σιμιγδαλιου με σοκολατα", οπως ονομαζεται στα ιταλικα, ειναι μια υπεροχη ταρτα! Βαση απο τριφτη ζυμη, γεμιση με κρεμα σιμιγδαλιου και ρικοττας, αρωματισμενη με πορτοκαλι και βινσαντο και τελος επικαλυψη απο μια πλουσια στρωση γκανας σοκολατας. Θα την συνανατησετε καθ'ολη την διαρκεια του χρονου στα ζαχαροπλαστεια της Τοσκανης, απο το Βιαρέτζο μεχρι την Φλωρεντια, αλλα ειναι κυριως ενα πασχαλινο γλυκο. Σαν πασχαλινο γλυκο θα σας την παρουσιασω κι εγω, και πιστεψτε με δεν θα αφησει κανενα ασυγκινητο!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com