162
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 120 γρ
- αμύγδαλα 70 γρ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- εσάνς αμυγδάλου -
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ
- ροδάκινα 3 τμχ
- ανθότυρο 350 γρ
- μασκαρπόνε 350 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 150 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- σταγόνες σοκολάτας 100 γρ
- φιλέ αμυγδάλου 70 γρ
Μια υπέροχη τάρτα με νοστιμότατη, αφράτη και μπισκοτένια βάση, σχεδόν άγλυκη, για να κυριαρχήσουν γευστικά τα συστατικά της γέμισης.Η γέμισή της συνταιριάζει το ήπιο ανθότυρο, το αρωματικό ροδάκινο και την αγαπημένη μας σοκολάτα! Μια “τριλογία” οπτική αλλά και γευστική!Οι νιφάδες αμυγδάλου, όταν ψηθούν, ελευθερώνουν το άρωμά τους, ενισχύονται από την essence αμυγδάλου και συνθέτουν μία φανταστική, τραγανή αλλά ελαφρά κρούστα, κάτω από την οποία ξεπροβάλλουν χρυσαφένια κομμάτια φρούτου!Δοκιμάστε τη!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com