133
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 115 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 140 γρ
- ζάχαρη άχνη 30 γρ
- κορν φλάουρ 1 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
- γάλα εβαπορέ 2 κσ
- χυμός λεμονιού 120 ml
- λεμόνι 3 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κσ
- ξύσμα λεμονιού 2 κγ
Βασικά δεν είναι τάρτα ακριβώς, είναι “ μπάρες λεμονιου” όπως λέγονται στα αγγλικά (lemon bars), αλλά η φιλοσοφία είναι ίδια με την κλασική τάρτα λεμόνι: μια βάση βουτυρένιου μπισκότου καλύπτεται από κρέμα λεμονιού. Η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν υπάρχουν χρόνοι αναμονής, όλα γίνονται στο μπολ και για το μόνο που χρειάζεται να περιμένετε είναι να ψηθούν και να κρυώσουν!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu