532
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα φρέσκο 2 κσ
- κονιάκ 50 ml
- αλάτι 0.5 κγ
- μαρμελάδα 500 γρ
Η πάστα φλώρα είναι ένας αγαπημένος και επιτυχημένος τρόπος για να “διώξετε” μαρμελάδες που έχουν περισσέψει, πριν φτιάξετε καινούρια σοδειά.Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να φτιάξω τη ζύμη στο χέρι και όχι στο μίξερ γιατι βαριόμουν να βάλω μίξερ. Επίσης χρησιμοποίησα ταρτιέρα 28 εκ. που θεωρώ πως είναι ιδανική, και όχι 26 εκ που έλεγε η συνταγή.
Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, γευστικό, τραγανό και νόστιμο. Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu