ΚΑΛΤΣΟΝΕ CALZONE

Καταχωρήθηκε στις 16/02/13

1 Ψήφοι Ψήφισε

Το καλτσονε, ειναι μια παραλλαγη της πιτσας και προερχεται απο την παραδοσιακη κουζινα της νοτιας Ιταλιας. Στην Ιταλια το ονομαζουν επισης cazzotto ή panzerotto, στις τοπικες δαιλεκτους. Ουσιαστικα, προκειται για μια κλειστη πιτσα, που παιρνει το σχημα του μισοφεγγαρου και ψηνεται στον φουρνο. Η διευκρινιση γινεται για να μην συγχεεται με τα παντζερόττι, πιο μικρα σε μεγεθος και επισης σε σχημα μισοφεγγαρου, που γινονται συνηθως τηγανητα. Οπως καταλαβατε, προερχεται και αυτο απο την λεγομενη cucina povera, δηλαδη την φτωχικη κουζινα, που επανειλημμενα εχει αποδειξει οτι δεν υπολειπεται σε νοστιμια και παρουσιαστικο, και συγκεκριμενα απο την περιοχη της Πούλια...

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!