126
Υλικά
- φράουλες 250 γρ
- ζάχαρη 125 γρ
- πορτοκάλι 1 -
- κεράσια 300 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- βύσσινο 100 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- βερίκοκο 250 γρ
- ζάχαρη 125 τμχ
- ροδάκινα 200 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- δαμάσκηνα 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- σταφύλια 200 γρ
- σουλτάνα 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- βατόμουρα 100 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- μάνγκο 50 γρ
- φραγκοστάφυλο 80 γρ
- ζάχαρη 40 γρ
- μύρτιλα 50 γρ
- σταφύλια 200 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- φραγκόσυκα 1 -
- ζάχαρη 50 γρ
- αχλάδι 1 τμχ
- καστανή ζάχαρη 75 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μοσχοκάρυδο 1 τμχ
- ρούμι 750 ml
- αλκοόλ 150 ml
RUMTOPF : ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
Rumtopf στα γερμανικά σημαίνει "κατσαρόλα με ρούμι". Το rumtopf είναι αρχικά ένας τρόπος για να συντηρηθούν κατά τους χειμερινούς μήνες τα φρούτα, τα οποία αφθονούν την ζεστή εποχή. Αν αναλογιστήτε οτι στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης ο χειμώνας είναι πολύ πιο βαρύς και έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ' οτι στα μέρη μας, μπορείτε να καταλάβετε την χρησιμότητα αυτής της πρακτικής. Το μέσο συντήρησης των φρούτων είναι το αλκοόλ και η ζάχαρη.
Το σκεύος μέσα στο οποίο παρακευάζεται το rumtopf είναι ειδικό; πρόκειται για ενα κεραμικό βάζο, περιεκτικότητας συνήθως 5 λίτρων, απαραιτήτως με καπάκι και φαρδύ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com