84
Υλικά
- κόκορας 1 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- ντομάτα 500 γρ
- ντοματοπελτές 2 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- ντομάτα 500 γρ
- ντοματοπελτές 2 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- δαφνόφυλλα 3 τμχ
- κανέλα 1 τμχ
- μπαχάρι 6 κόκκοι
- κεδροκούκουτσα 5 τμχ
- γαρύφαλλο 4 τμχ
- μαύρο πιπέρι -
- κύμινο 0.33 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- μαύρο πιπέρι -
- αλάτι -
- βούτυρο 2 κσ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- χοντρά μακαρόνια 500 γρ
- κεφαλοτύρι 1 -
Η παστιτσαδα, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο της Κορφιατικης κουζινας, που φτιαχνεται με κοκορα αλλα και με μοσχαρι. Στην ουσια ειναι ενα κοκκινιστο, δηλαδη κρεας με σαλτσα ντοματας, αλλα το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο του, που του δινει και ξεχωριστη νοστιμια, ειναι τα αρωματα με τα οποια εμπλουτιζεται. Σερβιρεται παραδοσιακα με χοντρα μακαρονια για παστιτισο. Καθε νοικοκυρα εχει την δικια της μυστικη συνταγη για τα αρωματα της παστιτσαδας. Στην Κερκυρα, υπαρχει και ετοιμο μιγμα μπαχαρικων, το οποιο θα το βρειτε σε συναδελφο "σπετσέρη", δηλαδη φαρμακοποιο, της πολης της Κερκυρας με το ονομα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com