105
Σήμερα θα δοκιμάσουμε την παραδοσιακή ιταλική συνταγή γιά φρικασέ, η οποία έχει καταγωγή από την Τοσκάνη...Συνήθως η βάση γιά την σάλτσα του φρικασέ είνα το roux, δηλαδή αλεύρι καβουρντισμένο σε βούτυρο, ενώ γιά το δέσιμο προσθέτουν και αυγολέμονο. Οπως είπαμε και πιό πάνω, χρησιμοποιούνται κυρίως λευκά κρέατα, με πιό συνηθισμένο το κοτόπουλο, και έπεται το κουνέλι, το αρνί, το χοιρινό, τα ψάρια, τα μαλάκια, αλλά μπορεί να βρείτε και συνταγές με μοσχάρι ή αγριογούρουνο...Σημειώνει τέλος ότι "το φρικασέ, όταν φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο, είναι ένα πιάτο υγιεινό και ντελικάτο, το οποίο αρέσει κυρίως σε όσους δεν συμπαθούν τα φαγητά με έντονη ή πικάντικη γεύση...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com