149
Υλικά
- πιπεριές κόκκινες 10 ml
- τσίλι 2 ml
- κανέλα 5 ml
- μοσχοκάρυδο 5 ml
- κύμινο 5 ml
- μπαχάρι 2 ml
- γαρύφαλλο 1 ml
- αλάτι 5 ml
- πιπέρι 2.5 ml
- κόκορας 2 τμχ
- κρεμμύδια 6 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- δαφνόφυλλα 8 φύλλα
- καφέ ξύδι 80 ml
- κόκκινο κρασί 200 ml
- ελαιόλαδο 250 φλ
- τοματοπελτές 200 γρ
- ζάχαρη 2 κγ
- ντοματοπελτές 200 ml
- μακαρόνια 1 πκτ
- αλάτι 2 κσ
- κεφαλοτύρι 200 γρ
Η Κερκυραϊκή παστιτσάδα δηλώνω υπευθύνως ότι ΔΕΝ είναι ένα κοκκινιστό πάνω σε χοντρά μακαρόνια του παστίτσιου. Είναι ένα συγκλονιστικά νόστιμο... Η Κερκυραϊκή παστιτσάδα δηλώνω υπευθύνως ότι ΔΕΝ είναι ένα κοκκινιστό πάνω σε χοντρά μακαρόνια του παστίτσιου. Είναι ένα συγκλονιστικά νόστιμο Κερκυραϊκό γιορτινό πιάτο με μεσαιωνική καταγωγή απ’ τη Βερόνα, το οποίο αν και οπτικά φέρνει στο κοκκινιστό, οι γευστικές του εντάσεις είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο και ο τρόπος παρασκευής του ριζικά διαφορετικός.
Η παστιτσάδα είναι ο ορισμός της γλυκοπικάντικης γεύσης με εντάσεις και πολύπλευρες ισορροπίες στην Ελληνική κουζίνα, όντας παράλληλα εκπληκτικό comfort food. Και σίγουρα απ’ τα πιο νόστιμα φαγητά που έχετε ποτέ δοκιμάσει!
Η παστιτσάδα είναι ο ορισμός της γλυκοπικάντικης γεύσης με εντάσεις και πολύπλευρες ισορροπίες στην Ελληνική κουζίνα, όντας παράλληλα εκπληκτικό comfort food. Και σίγουρα απ’ τα πιο νόστιμα φαγητά που έχετε ποτέ δοκιμάσει!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr