153
Υλικά
- πάπια 1400 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- μπέϊκον 100 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- καρότο 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- γλυκάνισο 0.25 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- λευκό κρασί 150 ml
- κονκασέ 400 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 250 ml
- πράσινες ελιές 100 γρ
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- μαϊντανός 2 κσ
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κγ
Ένα χορταστικό, αρωματικό και γευστικό πιάτο, με τις αλμυρές του ελιές και το τρυφερό, ζουμερό, μελωμένο μπούτι πάπιας με την τραγανή πέτσα·με το μπέικον να του δίνει επιπλέον γεύση και τον γλυκάνισο να του χαρίζει μια πικάντικη αρωματική χροιά·...με την οξύτητα και την φρεσκάδα από το ξύσμα πορτοκαλιού και τον μαϊντανό να ζωντανεύουν το πιάτο και να εξισορροπούν την γλύκα των λαχανικών και την μεστή γεύση της πάπιας......
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com