ΚΡΥΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καταχωρήθηκε στις 06/07/13

1 Ψήφοι Ψήφισε

Σήμερα μεταφερόμαστε και πάλι στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Μπέργκαμο, καλεσμένοι στην κουζίνα της Luisa και στο blog της Stegnat de Polenta για να δοκιμάσουμε ενα δροσερό και πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο, οτι πρέπει για να το απολαύσουμε μέσα στην αφόρητη ζέστη του φετινού καλοκαιριού! Την galantina (γκαλαντίνα) την συναντάμε κυρίως στην κεντρική Ιταλία, στην περιοχή Marche (Ancona), στην Μπολώνια (Emilia Romagna), αλλα και στην Lombardia. Αποτελεί αναγνωρισμένη παραδοσιακή συνταγή της τοπικής γαστρονομίας. Παραδοσιακά σερβίρεται στο Χριστουγεννιάτικο ή το Πασχαλινό τραπέζι, αλλα και σε όλα τα επίσημα τραπέζια (γάμους, βαφτίσεις, επετείους). Βεβαια, ανεξάρτητα απο τραπέζια και μπουφέδες, πάρα πολλοί την ετοιμάζουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς είναι ενα πιάτο που σερβίρεται αυστηρά κρύο...

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!