98
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κσ
- καρύδια 550 γρ
- κύβος κότας 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- μπούτι κοτόπουλο 1.4 κιλ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κόκκινα κρεμμύδια 2 τμχ
- κουρκουμάς 1.5 κσ
- πετιμέζι 450 ml
- ξύδι από κόκκινο κρασί 40 ml
- σαφράν 1 πρέζα/ες
- ρύζι μπασμάτι 2 κούπα/ες
- ηλιέλαιο 2 κσ
- αλάτι 1 κγ
- σαφράν 1 πρέζα/ες
- ρόδι 1 τμχ
- καρύδια 70 γρ
- δυόσμος 1 χούφτ
- μέντα 1 χούφτ
Σε αυτό το φαγητό, τα καρύδια είναι τόσο σημαντικά όσο το κοτόπουλο. Η σάλτσα δεν είναι μια απλή σάλτσα που την περιχύνεις πάνω από το πουλερικό παρά είναι κύριο κομμάτι της όλης γευστικής εμπειρίας του πιάτου. αυτό λοιπόν μην τσιγκουνευτείτε στο σερβίρισμα και προσθέστε μπόλικη σάλτσα. Το φαγητό αυτό χρειάζεται περίπου 3 ώρες μαγείρεμα οπότε έχετέ το υπόψη σας πριν ξεκινήσετε.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com