Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι και κάρυ

Καταχωρήθηκε στις 18/08/13

1 Ψήφοι Ψήφισε

Φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψα κάτι που είναι τόσο συνηθισμένο σε άλλα μέρη του κόσμου που απορώ πως μου είχε διαφύγει τόσα χρόνια: τη μαρινάδα με γιαούρτι! Σας φαίνεται περίεργο; Ε, λοιπόν, δεν θα έπρεπε, μιας και είναι διαδεδομένη τόσο στον Αραβικό κόσμο όσο και στην Ινδία. Το διάσημο δηλαδή κοτόπουλο ταντούρι (tandoori chicken) είναι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και μπαχαρικά, ώστε να μαλακώσει και να γίνει νόστιμο. Το γιαούρτι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το κρέας, μιας και περιέχει οξέα (γαλακτικό οξύ). Αν το σκεφτείτε, οι περισσότερες μαρινάδες περιέχουν οξέα για τον ίδιο λόγο (κρασί, ξύδι, λεμόνι, ντομάτα, ακτινίδιο, ανανάς κλπ.),...

Διάβασε τη συνταγή στο http://foodjunkie.eu

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!