93
Υλικά
- γαλοπούλα 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- αλάτι 2 κγ
- άσπρο πιπέρι 1 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- λουκάνικα 200 γρ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 200 γρ
- κάστανα 300 γρ
- κυδώνι 200 γρ
- πράσινο μήλο 200 γρ
- δεντρολίβανο 1 κγ
- πλιγούρι 120 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ξερά δαμάσκηνα 100 γρ
- ξερά βερίκοκα 100 γρ
- ξερά σύκα 100 γρ
- χουρμάδες 100 γρ
- ξανθές σταφίδες 50 γρ
- κουκουνάρι 50 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- ρόδι -
- μαϊντανός -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- βούτυρο 2 κσ
- μέλι 2 κσ
- λικέρ πορτοκάλι 2 κσ
Ξέρετε πως οι γαλοπούλες ελευθέρας βοσκής πετάνε μικρές αποστάσεις; πως ανεβαίνουν και κάθονται πάνω στα δέντρα; ναι, ναι! παρά τον όγκο τους! γι'αυτό το κρέας τους δεν είναι τόσο λευκό ούτε είναι τόσο στρουμπουλές, όσο οι εκτρεφόμενες σε περιορισμένους χώρους, γιατί αναπτύσσονται οι μύες από την άσκηση. Είναι καλογυμνασμένες και μακρόστενες. Τέλεια. Είχα στα χέρια μου για φωτογράφιση μια μη τυπικά αναγνωρίσιμη γαλοπούλα. ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr