Δημοσιευμένες » Ψάρια

Σφυρίδα φούρνου

omorfesgeuseis
λικά 1 σφυρίδα 4 πατάτες 3 κρεμμύδια 3 ρίζες σέλινο 2 καρότα Λίγο μαϊντανό Ελαιόλαδο 2 λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Μοσχοκάρυδο ...

Φιλέτο ξιφία ψητό με σάλτσα βασιλικού – κάπαρης

asproylas
Σε επίσκεψη μου σε μεγάλο ΣΜ είδα  ένα φιλέτο φρέσκου ξιφία και επειδή το ψάρι δεν λείπει από το εβδομαδιαίου μου μενού, το αγόρασα και αποτέλεσε ένα από τα πιάτα μου.Η ...

Πάστα αλά Νόρμα, με μελιτζάνες και κάπαρη

funkycook
Υλικά 400 γρ. ριγκατόνι 4 μελιτζάνες 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ΕΔΕΜ 600 γρ. ντομάτες κονκασέ 3 σκελίδες σκόρδο 6-7 φύλλα βασιλικό ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 60ml ελαιόλαδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι Για το σερβίρισμα Ξερό ανθότυρο Φύλλα βασιλικού... ...

Ψάρι με μαρούλια, γεύμα για ένα άτομο

asproylas
Επειδή δε νομίζω ότι είμαι η μόνη που έχω την ανάγκη μιας μερίδας φαγητού θα σας γράψω σήμερα πως έκανα το ψάρι μου και το ευχαριστήθηκα. Για περισσότερες μερίδες πολλαπλασιάστε τα υλικά. Η ...

Φαγκρί “στο τρελό νερό” (all’ acqua pazza)

caruso
Το ψάρι με την Ιταλική συνταγή acqua pazza (άκουα πάτσα) που σημαίνει “τρελό νερό”, είναι απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές με “ποσάρισμα”. Ποσάρισμα είναι η μαγειρική τεχνική όπου το βασικό υλικό (εδώ το ψάρι), σιγοβράζει σε μικρό όγκο νερού, ελαιολάδου, κρασιού ή ζωμού μαζί με λαχανικά ή αρωματικά και έτσι μαγειρεύεται μαλακά δημιουργώντας ένα νόστιμο ζωμό, που προς το τέλος γίνεται λεπτόρρευστος και χρησιμοποιείται σαν σάλτσα. ...

Φαγκρί ψητό στα κάρβουνα & όλα τα μυστικά του ψησίματος ψαριού

caruso
Αυτό το απλό φαγκρί ψητό στα κάρβουνα, είναι απ’ τα καλύτερα ψαροφαγικά πιάτα που μπορεί να έχει κανείς στην Ελλάδα.... στη συνταγή πιο κάτω θα αναλύσω όσο αναλυτικότερα μπορώ την τεχνική του ψησίματος ενός ψαριού στα κάρβουνα, ώστε να αντιμετωπίσετε αυτά τα δύο βασικά θέματα με εναλλακτικούς τρόπους. ...

Ψαρόσουπα Κρανιού, απλή & φινετσάτη

caruso
Η ψαρόσουπα είναι πολυσυζητημένο θέμα ανάμεσα σε εραστές της ψαροφαγίας και υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτιμήσεις και συνταγές. Η ψαρόσουπα που θα σας παρουσιάσω παραμένει μια απλή, καθημερινή συνταγή με περιορισμένη λίστα υλικών, εύκολη τεχνική αλλά όπως πάντα, κορυφαίο γευστικό αποτέλεσμα. Θα ...

Παστός Βακαλάος με Πουρέ Πατάτας στο Φούρνο - Bacalhau com Natas

helengrblog
Οι Πορτογάλοι λατρεύουν το βακαλάο και τον μαγειρεύουν με πάρα πολλούς τρόπους. Όμως ο Bacalhau com Natas, δηλαδή ο βακαλάος με κρέμα, είναι το πιο δημοφιλές πιάτο της Πορτογαλικής κουζίνας!Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ελαφρύ σουφλέ που περιέχει κρέμα bechamel ή πουρέ πατάτας και κομμάτια βρασμένου παστού βακαλάου. ...
home_goodfood_blog1

Λαβράκι σε σάλτσα κρασιού

supersyntages
Νόστιμη συνταγή με άρωμα θάλασσας. Λαβράκι και αχιβάδες σε σάλτσα κρασιού. Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο με κάθε λογής γεύση ...

Φιλέτα Τσιπούρας τηγανισμένα σε νόστιμο κουρκούτι

caruso
Μια συνταγή που προέρχεται απ’ τη Γαλλία και έχει τρία μεγάλα πλεονεκτήματα: βγάζει εξαιρετικά νόστιμη και ζουμερή την τσιπούρα μέσα σε ένα τραγανό και πρωτότυπα γευστικό κουρκούτι, είναι πανεύκολη καθώς γίνεται μόνο μέσα σε 20’ και τέλος, για κάποιο μαγικό λόγο, δεν μυρίζει καθόλου η κουζίνα! ...
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 »
Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!