69
Υλικά
- φιλέτο μπακαλιάρου 700 γρ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 5 τμχ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- πιπέρι 0.33 κφτ κγ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- σάλτσα ντομάτας 4 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- μανταρίνια 2 τμχ
Ο παστός μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που συνήθως τον σκεφτόμαστε ως "επετειακό" φαγητό για του Ευαγγελισμού, το Σάββατο των Βαϊων κ. Η αλήθεια δε είναι... πως προσπαθώ να αποφεύγω την τηγανιτή εκδοχή του (κάτι που προτιμά το μεγάλο αφεντικό της οικογένειας) οπότε και βρίσκω άλλο τρόπο να του τον παρουσιάζω κάθε φορά, ώστε να μην με "γκρινιάζει" :-)) Πρόσφατα λοιπόν έφτιαξα μπακαλιάρο σε μια πολύ ελαφριά εκδοχή ενός πιάτου πλακί που έγινε με πολύ φρέσκα υλικά.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com