163
Υλικά
- κρεμμύδια 2 τμχ
- γαλέος 600 -
- σκόρδο 3 σκελ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- πάπρικα 1 κσ
- πάστα πιπεριάς 1 κγ
- χυμός ντομάτας 2 φλ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- αλάτι -
Μπουρδέτο ή μπουργιέτο, ακόμη ένα διάσημο και πεντανόστιμο πιάτο της κορφιάτικης κουζίνας...Πιάτο της φτωχικής κουζίνας των ψαράδων, φτιαχνόνταν συνήθως με τα μικρά ψαράκια που έβγαζαν τα δίχτυα, και τα οποία δεν ήταν εμπορεύσιμα. Στο κόκκινο μπουρδέτο η σάλτσα είναι πολύ δεμένη, μένει μόνο με το λάδι της, και συνήθως πολύ καυτερή...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com