Όλοι μας λίγο-πολύ φτιάχνουμε κάποιου είδους φρικασέ στο σπίτι μας, με κρέας και χόρτα ή καμιά φορά, αν θέλουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, με ψάρια, όσπρια ή με μανιτάρια. Το φρικασέ, για να είμαστε ακριβείς, προϋποθέτει σοτάρισμα του κρέατος για να πάρει χρώμα και μαγείρεμα σε υγρό και τέλος δέσιμο της σάλτσας (είτε με αλεύρι είτε με αυγά κλπ.). Μια παραλλαγή, είναι το λεγόμενο μπλανκέτ, στο οποίο το κρέας δεν σοτάρεται, ακριβώς για να μην πάρει χρώμα το φαγητό. Άλλωστε ο όρος «μπλανκέτ», προέρχεται από τη γαλλική λέξη για το «άσπρο». Εγώ πήρα, λοιπόν, τη λογική του μπλανκέτ και της άλλαξα λίγο τα φώτα! Έφτιαξα μπλανκέτ με φέτες σφυρίδας, μαγειρεμένες με γάλα καρύδας και 2-3 υλικά που χρησιμοποιούν στην ΝΑ Ασία, μαζί με σέλινο. Η γεύση του φαγητού αυτού είναι πραγματικά αξεπέραστη!
Περισσότερες συνταγές
Άλλες συνταγές

Σπιτικός καπνιστός σολωμός


ΛΑΚΕΡΔΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Λαβράκι στο φούρνο

Κολιός στο φούρνο με ντομάτα!

Γαύρος ριγανάτος στο φούρνο

Γαλέος τηγανητός




Λαβράκι ψητό ανοιχτό




Λαβράκι στη λαδόκολλα

Κεφαλόπουλα φούρνου


ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ (ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Σούπα από κοκκινόψαρο

Γαλέος λαδορίγανη


Γλώσσα ψητή

Λαβράκια στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας και μυρωδικά


Κακαβιά, η Τέλεια Ψαρόσουπα!

Κολιοί στο φούρνο

Γόπες πλακί στο τηγάνι

Κολιοί ψητοί λαδολέμονο

Λαβράκια με πιπεριές και άλλα

Γλαύκος πλακί


Φέτες γλαύκου (σφυρίδας) στο φούρνο

Γλώσσες τραγανές με κουρκούιτ ,φανταστικές!!!!!


Γοφάρι στο φούρνο

Λαβράκι με σάλτσα μουστάρδας

Αυγά με γέμιση σολομού


Κολιός στο φούρνο με σπανάκι και σαλάτα μπέικον


Κοκκινόψαρο στο φούρνο με σάλτσα κόκκινη


Γοπες στη σχαρα με λαδολεμονο


Λαυράκια στο φούρνο με λαχανικά


Κολιός στο φούρνο με ντομάτα

ΓΑΥΡΟΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κολιοί ψητοί στο αντικολητικό τηγάνι, η στο γκρίλ, η ψηστιέρα



Γόπες στη λαδόκολλα




Τούρτα καπνιστού σολομού


Γόπες γεμιστές στο φούρνο

ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
