ΨΑΡΙ ΜΠΛΑΝΚΕΤ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Καταχωρήθηκε στις 30/12/20

1 Ψήφοι Ψήφισε

Όλοι μας λίγο-πολύ φτιάχνουμε κάποιου είδους φρικασέ στο σπίτι μας, με κρέας και χόρτα ή καμιά φορά, αν θέλουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, με ψάρια, όσπρια ή με μανιτάρια. Το φρικασέ, για να είμαστε ακριβείς, προϋποθέτει σοτάρισμα του κρέατος για να πάρει χρώμα και μαγείρεμα σε υγρό και τέλος δέσιμο της σάλτσας (είτε με αλεύρι είτε με αυγά κλπ.). Μια παραλλαγή, είναι το λεγόμενο μπλανκέτ, στο οποίο το κρέας δεν σοτάρεται, ακριβώς για να μην πάρει χρώμα το φαγητό. Άλλωστε ο όρος «μπλανκέτ», προέρχεται από τη γαλλική λέξη για το «άσπρο». Εγώ πήρα, λοιπόν, τη λογική του μπλανκέτ και της άλλαξα λίγο τα φώτα! Έφτιαξα μπλανκέτ με φέτες σφυρίδας, μαγειρεμένες με γάλα καρύδας και 2-3 υλικά που χρησιμοποιούν στην ΝΑ Ασία, μαζί με σέλινο. Η γεύση του φαγητού αυτού είναι πραγματικά αξεπέραστη!

Διάβασε τη συνταγή στο https://shogunkitchen.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!