107
Υλικά
- μπακαλιάρος παστός 750 γρ
- πατάτες 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σέλινο 1 κλων
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- μαϊντανός 3 κσ
- λευκό κρασί 100 ml
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- αλάτι -
- άσπρο πιπέρι -
- εστραγκόν 1 πρέζα/ες
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση έγινε ένας μπακαλιάρος!!! Ναι ένας παστός μπακαλιάρος! Ένα ψάρι που, αν και το χρησιμοποιούμε πολύ, που κάταφερε να εισβάλλει στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δεν είναι καθόλου ελληνικό. Ο μπακαλιάρος, λοιπόν, γίνεται μια καταπληκτική ψαρόσουπα... Η παρουσία του παστού μπακαλιάρου ή μάλλον του ξεχασμένου παστού μπακαλιάρου, ο οποίος είχε ξαρμυριστεί και καταψυχθεί, κάπου εκεί στο βάθος του καταψύκτη, μας έδωσε την ευκαιρία να γευτούμε μια νοστιμότατη ψαρόσουπα. Απλή, με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι φτιαγμένη όμως με μεράκι και κυρίως διάθεση να μη πετάμε τίποτε... ικανοποίησε τον ουρανίσκο και γέμισε το σπίτι άρωμα!...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com