127
Υλικά
- ξιφίας 4 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αρωματισμένο ελαιόλαδο 0.33 φλ
- λευκό κρασί 2 φλ
- σκόρδο 2 σκελ
- μουστάρδα 1 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
O Ξιφίας ή κοινώς ξιφιός(επιστημονικά Xiphias gladiusς) είναι ένα νόστιμο ψάρι που φιλετάρεται και μπορούν να το φάνε άφοβα μικρά παιδιά, αν αφαιρεθεί το κεντρικό κόκκαλο. Το κρέας του είναι μαλακό και αν μαριναριστεί γίνεται ακόμα νοστιμότατο! Δυστυχώς όμως ο Ξιφίας της Μεσογείου ανήκει στα "δυνάμει απειλούμενα" είδη...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com