77
Τα γνωστά σε όλους κουλούρια Θεσσαλονίκης, που ξετρελαίνουν με την υπέροχη γεύση τους.Μια συνταγή απ το βιβλίο Ελληνική Κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου με πολύ μικρές παραλλαγές. Δοκιμάστε τα γίνονται καταπληκτικά!!!Υλικά:2 κ. γλ μαγιά ξερή ή 15 γραμ. νωπή2 1/2 κούπες χλιαρό νερό1 κιλό αλεύρι1/3 κούπας ζάχαρη1/4 κούπας σπορέλαιο (χρησιμοποίησα ελαιόλαδο)1 κ.σ αλάτι300 γρ. σουσάμιΕκτέλεση:Διαλύουμε το ένα κουταλάκι γλυκού μαγιά ή τη μισή νωπή σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι να γίνει χυλός και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 24 ώρες (εγώ το άφησα 8 ώρες περίπου).Διαλύουμε την υπ
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com