423
Υλικά
- αλεύρι κρίθινο 270 γρ
- αλεύρι κρίθινο 270 γρ
- αλεύρι σιταριού 155 γρ
- αλεύρι σκληρό 150 γρ
- μαγιά 11 γρ
- ζάχαρη 0.5 κσ
- ελαιόλαδο 30 ml
- αλάτι 0.75 κγ
Μακάρι να είχα χρόνο να φτιάχνω κάθε μέρα σπιτικό ψωμί, αλλά δυστυχώς αυτό είναι ανέφικτο. Όποτε λοιπόν βρίσκω χρόνο, επιλέγω να ζυμώνω τα αγαπημένα μου είδη. Ένα απ’ αυτά είναι αυτό το ελληνικό παραδοσιακό κρίθινο καρβέλι. Έχει μια γήινη, μεστή γεύση που δύσκολα συναντάται σε άλλα ψωμιά. Έχει σκληρή και τραγανή κρούστα, και μαλακιά και συνάμα σφιχτή ψίχα που είναι ελαφρώς υγρή και με διακριτή τη γεύση του κριθαριού και του αλευριού ολικής άλεσης. ...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com