90
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- μαργαρίνη 100 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ζάχαρη 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 0.25 κγ
- ανθότυρο 200 γρ
- γραβιέρα 50 γρ
- φέτα 100 γρ
- αυγά 1 τμχ
- δυόσμος 1 κγ
- σκόρδο 0.5 κγ
- ρίγανη 0.5 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές 0.5 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- πιπέρι -
- σουσάμι -
- ηλιόσπορος -
- γλυκάνισο -
- αυγά 1 τμχ
Μια πολύ όμορφη ιδέα για γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ έχουμε σήμερα! Γεμιστά ψωμάκια, που το δίπλωμά τους θυμίζει τριαντάφυλλο. Τέτοιου είδους διπλώματα, κάνω συνήθως σε ζυμένια γλυκά. Αλλά και σε αλμυρές συνταγές, ταιριάζουν ωραιότατα. Η ζύμη τους είναι απίστευτα αφράτη και νόστιμη!!!! Τα γέμισα με ανθότυρο και γραβιέρα. Προσέθεσα κρεμμύδια και πιπεριές, σωταρισμένα μέχρι να καραμελώσουν. Μοσχοβολούν δυόσμο!! Μπορούν να προσφερθούν σε ένα μπουφέ είτε σαν ολόκληρα ψωμάκια, είτε κομμένα σε φέτες, τακτοποιημένα κυκλικά γύρω από ένα κεντρικό ψωμάκι τριαντάφυλλο, σε ωραία πιατέλα. Ωραιότατα και σαν σνακ, αλλά μπορούν αν και αλμυρά, να συνοδεύσουν...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com