84
Υλικά
- καλαμποκάλευρο 60 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 60 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- μαγιά 1 φακ
- σουσάμι 20 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 0.33 κγ
- γιαούρτι 200 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
Σήμερα, σας βρήκα μια καταπληκτική συνταγή για ψωμάκι από το γαλλικό AZ Cuisine και μάλιστα με λίγες θερμίδες. Βέβαια, έβαλα το "χεράκι" μου πάλι γιατί έβαλα μείγμα αλεύρου και όχι απλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά μείωσα και το αλάτι γιατί εμένα μου φάνηκε αλμυρό το ψωμάκι κι αν το θέλω αλμυρό είναι προτιμότερο να βάλω κεφαλοτύρι τριμμένο, σκέφτηκα, και όχι τόσο αλάτι!!! Δεν συμφωνείτε;;;; Πάντως, όλα τα υπόλοιπα τα ...ακολούθησα κατά γράμμα ή... σχεδόν... γιατί το ψωμί στην κανονική συνταγή δεν είχε χρόνο αναμονής για φούσκωμα ενώ εγώ, κάνοντας το πείραμα, το άφησα για μισή ώρα αλλά τίποτε... δεν αντέδρασε καθόλου... άρα δεν χρειάζεται φούσκωμα γιατί, έτσι κι αλλιώς, έγινε πολύ ωραίο! Αφράτο, νοστιμότατο και πολύ μαλακό...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com