107
Υλικά
- αλεύρι 340 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 170 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 170 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- βούτυρο αγελάδος 2 κσ
- αριάνι 300 ml
- ξινόγαλα 300 ml
- δεντρολίβανο 1 κγ
- θυμάρι 1 κγ
Το Ιρλανδέζικο Ψωμί Σόδας είναι ένα παραδοσιακό ψωμί που φτιάχνεται με μόνο τα πιο βασικά συστατικά: το αλεύρι, τη σόδα, που χρησιμοποιείται ως διογκωτικό μέσο αντί μαγιάς ή προζυμιού, το αλάτι και το ξινόγαλα, για να ενεργοποιήσει τη σόδα...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com