225
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μαγιά νωπή 15 γρ
- λαρδί 50 γρ
- ελαιόλαδο 50 γρ
- αλάτι 8 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- ελαιόλαδο -
- αλεύρι κίτρινο -
- καλαμποκάλευρο -
- προζύμι 250 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- λαρδί 50 ml
- ελαιόλαδο 50 ml
- αλάτι 8 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- ελαιόλαδο -
- αλεύρι κίτρινο -
- καλαμποκάλευρο -
Ελαφρια, τραγανα, υπεροχα να τα απολαυσετε ολες τις ωρες της ημερας και σιγουρα δεν θα μπορεσετε να αρκεστειτε μονο σε ενα! Τα ιταλικα κριτσινια, σιγουρα τα εχετε συναντησει σε ιταλικα εστιατορια και στην χωρα μας, συσκευασμενα μεσα σε περιεργες μακρουλες χαρτινες συσκευασιες. Αποτελουν ακομη ενα απο τα πιο δημοφιλη παρασκευασματα της ιταλικης κουζινας, και ειναι γνωστα διεθνως. Λεπτα, μακρυα και τραγανα, ολοι τα μασουλανε αμηχανα, περιμενοντας να ερθει η παραγγελια! Παρασκευαζονται ουσιαστικα απο ζυμη ψωμιου, περιεχουν ελαχιστη ζαχαρη (σε αντιθεση με τα ελληνικα, που περιεχουν αρκετη) και ελαχιστα λιπαρα. Υπαρχει ειδικη τεχνικη που ακολουθειται για να παρουν το σχημα τους, ονομαζεται stiratura (τραβηγμα, τεντωμα) και θα την περιγραψουμε αναλυτικα στη συνεχεια....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com