68
Υλικά
- στήθος κοτόπουλου 500 γρ
- ρύζι 240 γρ
- κρόκος Κοζάνης 1 πρέζα/ες
- μπιζέλια 0.5 φλ
- πιπεριές κόκκινες 0.5 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- λάδι 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- σάλτσα σόγιας 2 κγ
- αυγά 2 τμχ
Πρώτα απ 'όλα, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τον Κρόκο Κοζάνης (Crocus Κοζάνης).
Ο Κρόκος είναι ένα λουλούδι του οποίου τα στίγματα χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό γνωστό ως Σαφράν. Ο Κρόκος ήταν ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά των αρχαίων Ελλάδα λόγω των ιδιοτήτων του. Χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες αλλά και στην αισθητική. Επίσης το άρωμα του και το χρώμα του το καθιστούν ένα εξαιρετικό συστατικό για μαγείρεμα.
Ακόμη όμως και η προέλευση του ονόματος του είναι ενδιαφέρουσα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Κρόκος ήταν φίλο
Ο Κρόκος είναι ένα λουλούδι του οποίου τα στίγματα χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό γνωστό ως Σαφράν. Ο Κρόκος ήταν ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά των αρχαίων Ελλάδα λόγω των ιδιοτήτων του. Χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες αλλά και στην αισθητική. Επίσης το άρωμα του και το χρώμα του το καθιστούν ένα εξαιρετικό συστατικό για μαγείρεμα.
Ακόμη όμως και η προέλευση του ονόματος του είναι ενδιαφέρουσα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Κρόκος ήταν φίλο
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr