Κλασικό ριζότο (με μανιτάρια)

Καταχωρήθηκε στις 04/04/13

3 Ψήφοι Ψήφισε

Τα μυστικά για ένα καλό ριζότο είναι δύο. Πρώτον, τo ρύζι που θα χρησιμοποιήσω θα πρέπει να είναι μία από τις ιταλικές κοντόκοκκες ποικιλίες, υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο, αλλιώς το ριζότο δεν θα αποκτήσει την κρεμώδη υφή (λόγω του άμυλου) που πρέπει να έχει. Δεύτερον, το ριζότο θέλει τον χρόνο του και πιο συγκριμένα θέλει 30’ από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία των υλικών, με συχνό αλλά όχι συνεχές ανακάτεμα, ενώ σερβίρεται την ίδια στιγμή προτού δηλαδή, στεγνώσει και «πιεί» τα υγρά του. Προσωπικά, για σκοπούς πρακτικής ευκολίας φροντίζω να ετοιμάσω τα υλικά που θα χρειαστώ κατά το μαγείρεμα από πριν, για να τα έχω εύκαιρα και...

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.dailycious.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!