by admin

Λαχανόρυζο: η ταπεινή εναλλακτική εκδοχή των λαχανοντολμάδων

5 from 1 vote

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένος ο συνδυασμός φασόλια-ρύζι (φασουλόρυζο), φακές –ρύζι (φακόρυζο) και ρεβύθια-ρύζι (ρεβυθόρυζο). Με τα λαχανικά, συνηθέστεροι είναι οι συνδυασμοί πράσα-ρύζι (πρασόρυζο), σπανάκι-ρύζι (σπανακόρυζο) , λάχανο-ρύζι (λαχανόρυζο) και το λιτό ντοματόρυζο. Παλιότερα, όταν το ρύζι ήταν είδος πολυτελείας, συνδυάζονταν τα λαχανικά πολύ συχνά με χόντρο (σπασμένο στάρι) . Έτσι ο χόντρος μαγειρευόταν με ψιλοκομμένα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα) . Το πιάτο εμπλουτίζεται συχνά με χοχλιούς και παραμένει ακόμη στο εδεσματολόγιο της Κρήτης ....
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Ρύζι
Περισσότερες συνταγές: λαχανόρυζο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com