Λαχανόρυζο: η ταπεινή εναλλακτική εκδοχή των λαχανοντολμάδων

Καταχωρήθηκε στις 16/01/13

4 Ψήφοι Ψήφισε

Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένος ο συνδυασμός φασόλια-ρύζι (φασουλόρυζο), φακές –ρύζι (φακόρυζο) και ρεβύθια-ρύζι (ρεβυθόρυζο). Με τα λαχανικά, συνηθέστεροι είναι οι συνδυασμοί πράσα-ρύζι (πρασόρυζο), σπανάκι-ρύζι (σπανακόρυζο) , λάχανο-ρύζι (λαχανόρυζο) και το λιτό ντοματόρυζο. Παλιότερα, όταν το ρύζι ήταν είδος πολυτελείας, συνδυάζονταν τα λαχανικά πολύ συχνά με χόντρο (σπασμένο στάρι) . Έτσι ο χόντρος μαγειρευόταν με ψιλοκομμένα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα) . Το πιάτο εμπλουτίζεται συχνά με χοχλιούς και παραμένει ακόμη στο εδεσματολόγιο της Κρήτης ....

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!