76
...Το κλασικό μας πιλάφι με στακοβούτυρο και πλούσιο ζωμό κρέατος έμεινε μόνο για τους γάμους και τα αυστηρώς οικογενειακά γεύματα. Ο πατέρας μου ποτέ δεν αποδέχτηκε τους νεωτερισμούς στο πιλάφι. Ήταν το αγαπημένο του φαγητό και δεν ήθελε σάλτσες και γαρνιτούρες… Έτσι το γαρνίρισμα γινόταν μόνο σε περίπτωση μουσαφίρηδων. Έφτιαχνε λοιπόν η μάνα μου ένα νόστιμο κρητικό πιλάφι με όλους τους τύπους και τις ουσίες, το έκαιγε με μπόλικο στακοβούτυρο και στην κορυφή έβαζε και τα συκωτάκια. Too much που λένε και στο χωριό μου! ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com