88
Υλικά
- γαρίδες 400 γρ
- ρύζι καρολίνα 1 φλ
- εσαλότ 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- κάρυ 1 κγ
- πάπρικα 0.5 κγ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- άσπρο πιπέρι 1 πρέζα/ες
- αλάτι -
Το γαριδοπίλαφο είναι απο τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά. Ηταν μια από τις σπεσιαλιτέ της γιαγιά Ανδρομάχης, και για την οικογένεια είναι συνώνυμο ενός comfort food! Βέβαια απο τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα όσον αφορά τους τρόπους μαγειρέματος, αλλά και τις γεύσεις. Ετσι το απλό πιλαφάκι εμπλουτίστηκε με κρασάκι (δάνειο απο το ιταλικό ριζότο) αλλά και με μπαχαρικά, έγινε πολύ αρωματικό, και βέβαια παρέμεινε πάντα ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com