218
Ενα απλό, απλούστατο αλλά σπυρωτό πιλαφάκι ρυζιού, φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούν στην τούρκικη κουζίνα. Sade στα τούρκικα σημαίνει απλό. Το σημαντικό είναι η προετοιμασία του ρυζιού, το πλύσιμο και το μούλιασμα πρίν το τελικό βράσιμο, το οποίο είναι πολύ σύντομο. Κάποιοι προσθέτουν και ζυμαρικό (φιδέ ή κριθαράκι), το οποίο πρώτα καβουρντίζουν για να πάρει καστανόξανθο χρώμα, ενώ προσθέτουν και το ανάλογο νερό (αναλογία : 1 φλ. ζυμαρικό και 2 φλ. νερό για 2 φλ. ρύζι)...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com