Υλικά
- φακές 100 γρ
- μανιτάρια 250 γρ
- γλυκοπατάτα 700 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 2 κγ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ρόκα 2 χούφτ
- μουστάρδα 2 κγ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- μέλι 2 κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
DSC_0599
Σοβαρά τώρα, αυτή η σαλάτα είναι τέλεια είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό και είναι πανεύκολη κι αρκετά γρήγορη να την ετοιμάσεις! Καθάρισε τις γλυκοπατάτες και κόψε τις σε κύβους, αράδιασέ τις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα, ράντισέ τις με λίγο σιμιγδάλι και ελαιόλαδο και ψήσε τις για περίπου 30′. Σου είχα δείξει αυτό το κόλπο για νόστιμες τραγανές γλυκοπατάτες παλιότερα. Βράσε τις φακές που προτιμάς τόσο ώστε να μην διαλυθούν ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και καραμέλωσέ τα. Σώταρε τα μανιτάρια. Ένωσε όλα τα υλικά μαζί και ολοκλήρωσε με μια φέτα κατσικίσιο τυρί και ένα ελαφρύ dressing με μουστάρδα και μέλι!
Μεσογειακά υλικά στο πιάτο σου! Τι πιο ωραίο!