ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ...ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ

Καταχωρήθηκε στις 17/09/13 από το χρήστη

9 Ψήφοι Ψήφισε

Για την ιστορία η συνταγή αυτή βασίζεται σε μια αραβική συνταγή που λέγεται Baba Ghanoush ή σε απλά ελληνικά ο πατέρας του γουδοχεριού. Αυτό το αστείο όνομα προέρχεται από τον τρόπο που πολτοποιούσαν τις μελιτζάνες για να κάνουν αυτή τη συνταγή και στη συνέχεια για να τις αναμείξουν με εποχικά μυρωδικά, ελαιόλαδο, ταχίνι και σκόρδο. Η σημερινή εκδοχή περιλαμβάνει και το ελληνικό γιαουρτάκι αφενός για να κρατήσουμε το ύφος του blog (!!!) και αφετέρου για να κάνουμε ελάχιστα πιο ουδέτερη την έντονη γεύση της αυθεντικής συνταγής. Όσο για πρόταση σερβιρίσματος... δοκιμάστε την με κριτσίνια ή με ψωμί που έχετε ζεστάνει στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου, δεν θα χορταίνετε!

Διάβασε τη συνταγή στο https://ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!